Суші — страва традиційної японської кухні, яку готують з водоростей, риби і рису. Ще з XVII століття в Японії навчилися скручувати роли, проте автором сучасних суші є кухар Йохей Ханай з Токіо, який у XIX століття став використовувати замість сирої риби мариновану. Всесвітню популярність ця страва отримало близько тридцяти років тому.


На наших же столах цей делікатес з’явився зовсім недавно і майже що відразу став одним з найулюбленіших страв. Але от тільки готувати його по-справжньому смачно не завжди вміють навіть у найдорожчих ресторанах. І з сьогоднішнього дня ви більше не будете витрачати гроші, відвідуючи суші-бари, так як всесвітньо відомий майстер японської кухні кухар Йоші Фудзівара, який більше двадцяти років годує всю Європу і США кращими в світі суші, навчить вас швидко і легко їх готувати. < / p>


Що ви навчитеся готувати


Завдяки порад і рекомендацій кухаря, ви навчитеся готувати цю страву так, що воно стане вашою гордістю і предметом заздрості будь-якого кухаря. Ви дізнаєтеся секрети приготування наступних видів суші:



  • нигири;
  • маки-суші;
  • рол «Філадельфія»;
  • кадзарі-суші «Рожева хризантема»;
  • рол «Дракон з вугром»;
  • дзакуро-дзусі.


    Крім того, ви дізнаєтеся, як готувати пекучий васабі, рисову заправку, японською омлеті, ікру тобіко і легендарному соусі унаги.


    Інгредієнти для суші


    Для приготування всесвітньо відомого делікатесу вам знадобляться:



    • кругло-зернистий рис;
    • рисовий оцет;
    • цукор;
    • сіль;
    • червона риба;
    • листя норії;
    • лимон;
    • пекінська капуста;
    • макису.


      Секрети приготування


      Щоб ваші суші були дійсно смачними і приготованими згідно з традиціями, необхідно знати чимало тонкощів і секретів. Йоші Фудзівара люб’язно розповість вам, як слід сервірувати суші, як потрібно тримати палички, як правильно їсти суші, як готувати рибу і начинку. Але найголовніше в суші — це рис. Навіть найкращі майстри не зможуть приготувати хороші суші з неправильно підібраного рису. І щоб вони не розвалювалися, а добре тримали форму, рис повинен бути клейким, а це означає, до його складу входить велика кількість крохмалю. Саме такими важливими властивостями і володіє кругло-зернистий рис. Крім того, перед приготуванням, рис необхідно ретельно промити холодною водою не менше п’яти разів, поки вода не стане прозорою.

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*