Алкоголь, як відомо, — засіб саме по собі зігріваючий. А якщо його ще й підігріти, то ефект збільшиться в кілька разів. А ось з різними добавками вино стає не тільки смачніше, але і корисне. Адже мед, що входить до складу рецепта глінтвейну, володіє великою поживною цінністю, цитрусові — комора вітаміну С, кориця відома своїми протимікробними діями, гвоздика — противірусна, а за допомогою імбиру можна схуднути. Глінтвейн, приготований в домашніх умовах, незамінний засіб від застуди. Лягаючи спати, випийте на ніч цього напою і добре укутати теплою ковдрою.

Зима і пізня осінь — найбільш відповідний час для виготовлення домашнього глінтвейну. Але для його приготування потрібно знати деякі тонкощі. Найважливіше і перше правило — вино ні в якому разі не повинно кипіти. Найвірнішою і оптимальною температурою має бути 70 градусів. Спеції та фрукти додаються в період приготування, палички кориці рекомендується додавати заздалегідь, а ось порошком зовсім небажано користуватися, напій виходить каламутним, порошок неприємно скрипить на зубах. Для приготування глінтвейну найкраще підходять сухі червоні столові вина або ж червоні напівсухі, або напівсолодкі. Готувати цей напій з дорогих колекційних вин теж не рекомендується. Це вважається правилом поганого тону, та й нагрівання тільки зіпсує смак смачного вина. При приготуванні глінтвейну не рекомендується нагрівати його двічі. Втрачається аромат і смакові якості. Краще готувати його маленькими порціями, щоб відразу випивати. Якщо вам не можна вживати алкоголь, готуйте його на основі виноградного соку, і тоді глінтвейн можна давати навіть дітям. Крім звичних яблук і апельсин, ідеальний глінтвейн вийде і на основі сухофруктів. Подається готовий напій в прозорих і високих келихах і обов’язково гарячим.

Більше інформації ви дізнаєтеся з відено уроку «Рецепт глінтвейну», який знайдете на нашому сайті.

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*