Ні для кого не секрет, що святкування Нового року без веселого застілля, пінливого шампанського, ваблячого запаху мандарин і найвідомішого і всіма улюбленого салату олів’є не відбувається. Олів’є — це той салат, у якого немає ні гарніру, ні заправки, так як він сам саме з цього і складається. Отже, цей салат, насамперед, складається з трьох головних інгредієнтів — картопля, яйця і моркву. Їх в олів’є має бути найбільше. До покупки цих інгредієнтів необхідно поставитися з повною відповідальністю. Купуйте тільки ту картоплю, яка придатна спеціально для салатів. Для цього заздалегідь відваріть пару бульб, щоб переконається в придатності цього картоплі. З морквою трохи простіше. Підійде будь-яка, крім спеціально призначеної для плову. Яйця також можна використовувати будь-які, крім яєць цесарки. Крім цих головних інгредієнтів до складу олів’є входять мариновані огірки, консервований зелений горошок, солоні каперси, відварене куряче філе, телятина, яловичий язик, докторська ковбаса. Ви обираєте одне із запропонованих вам м’ясних інгредієнтів. Все залежить від ваших смаків, фінансових можливостей: докторська ковбаса дешевше, телятина дієтично, ну, а яловичий язик хоч і дорожче, зате набагато смачніше. У кожному разі, обрані м’ясні вироби повинні мати ніжною текстурою і відсутністю будь-яких ознак жилавий. Присутність зеленого горошку обов’язково. Його дуже велика різноманітність на ринку, але чим менше горошини, тим він смачніший. Майонез — класична заправка. Його можна приготувати самому, а можна користуватися і промислового виробництва. Смак салату від цього анітрохи не змінитися. Тільки от дієтичним майонезом, сметаною або йогуртом заправляти салат не варто, смак буде зіпсований. Намагайтеся майонезом заправляти помірно, тобто не надто багато.

Якщо і ви хочете приготувати найпопулярніший новорічний салат, в такому випадку дивіться відео урок «Рецепт класичного олів’є». Смачного і веселого Нового року!

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*