Манна крупа або, як її називають у народі, манка використовується для приготування всіляких каш, десертів, кулінарних виробів. Манною кашею було прийнято годувати маленьких дітей, яку вони не дуже-то любили. Але існує один варіант використання манки, де її люблять майже що все — бісквіт, приготований без борошна, а тільки на основі манної крупи. Це дуже простий, але досить смачний пиріг, притому, що завжди вдається, незалежно від якості кефіру, крупи. Та й готуватися він з тих продуктів, які завжди можна знайти на вашій кухні.

Рецепт приготування настільки простий, що спекти його може будь-яка господиня, навіть сама недосвідчена. А якщо змастити його кремом, та ще прикрасити, то вийде вже не пиріг, а справжнісінький торт. Причому, дуже смачний і дієтичний. Маннік, приготований на основі кисломолочних продуктів, виходить дуже пишним, ніжним і повітряним. Крім манки, до складу тесту входять також яйця, цукровий пісок, розпушувач. При всій простоті рецепта пиріг виходить ніжним і смачним, а на його приготування йде мінімум часу і зусиль.

Для надання особливого смаку в тісто додають цукати, сухофрукти, ягоди, мак, мед, яблука, цедру лимона, родзинки, шоколад. А для гарного зовнішнього вигляду пирога його можна посипати цукровою пудрою, залити глазур’ю, варенням, змастити помадкою. Можна також розрізати пиріг на дві або три частини, змастити джемом або кремом, і вийде повноцінний торт. У міру випікання маннік збільшується в розмірах, тому духовку відкривати не рекомендується, щоб він не осів, а покрився рум’яною скоринкою.

Дивіться відео урок «Рецепт манника на кефірі» на нашому порталі в будь-який час доби. Смачного!

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*