Шаурма — популярне близькосхідне страва, що складається з лаваша, начиненого смаженим рубаним м’ясом з обов’язковим додаванням соусів, спецій і свіжих овочів. Ця страва східної кухні дуже просте в приготуванні, до того ж, практично не вимагає великого кулінарного досвіду і особливих навичок. Завдяки тому, що ця їжа ставитися до числа страв швидкого приготування, і її навіть можна їсти на ходу, вона придбала широку популярність і популярність. Тепер в будь-якому американському або європейському місті можна зустріти ларьок, де готують шаурму.

Однозначної рецепта приготування цієї страви не існує, тут можливі будь-які варіанти, головне, щоб у вас вийшло смачно. М’ясо для її приготування можна брати будь-яке: баранина, курка, індичка, яловичина, свинина. Мешканці ж мусульманських країн до приготування ставляться більш відповідально, вони використовують для цього тільки м’ясо барана або верблюда. А можна приготувати і без м’яса, а тільки з овочами. Тоді у вас вийти вегетаріанська шаурма. До того ж, це страва, що складається тільки з натуральних і свіжих продуктів, готується у присутності клієнтів. М’ясо має бути за 4-6 годин перед приготуванням попередньо замаринувати, а потім за особливою технологією обсмажене на грилі. Основною особливістю приготування є обсмажування м’яса на вертикальному вертепі. Раніше вертеп крутився перед живим вогнем, а зараз використовують електричний.

Смак цієї страви повинен бути гострим. Для чого обов’язково додають велику кількість різних спецій, зокрема червоний і чорний перець, а також куркуму. У шаурме особливу роль відводитися соусу. Можна, звичайно, користуватися майонезом або кетчупом, але найкраще соуси готувати самостійно.

Приготувати це блюдо своїми руками ви зможете, подивившись онлайн відео урок «Шаурма в домашніх умовах». Смачного!

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*