Куряча печінка — справжня комора вітамінів, містить білки, мінеральні речовини. У ній містяться вітаміни А і С, залізо і фолієва кислота. У 100 грамах цього субпродукту міститься добова потреба людини в залізі. А як добре вона підвищує гемоглобін, так необхідний дітям і вагітним жінкам. Вона не тільки корисна для людини, але і надає страві особливий специфічний смак і аромат. Страви з печінки готуються практично в кожній кухні світу. Вона чудово поєднується не тільки з макаронами і крупами, але і з овочами. Її смажать, тушкують, запікають, варять, роблять печеня, дуже смачний паштет, використовують як начинку для пиріжків. А який смачною виходить печінка, тушкована в сметані. Страви, приготовані з печінки, виходять дуже смачні — дуже ніжні і поживні. Також існують рецепти, де присутні фрукти, які надають страві тонкий аромат і специфічний смак.

Куряча печінка займає одне з провідних місць серед всіляких субпродуктів. Куряча печінка не гірка, тому її немає необхідності вимочувати, як це роблять зі свинячої або яловичої печінкою. Але щоб всі страви з печінки виходили смачними, потрібно вміти правильно вибрати цей інгредієнт. Поверхня печінки повинна бути гладенькою. Якщо є жовтуватий відтінок — це ознака того, що вона переморожено або достатньо довгий час лежала на прилавку. При покупці печінки звертайте увагу на те, щоб на печінці не було зелених плям. Це означає, при обробленні був зачеплений жовчний міхур, значить, що печінка буде гірчити. Також на субпродукти не повинно бути великих кровоносних судин і згустків крові. Щоб печінка не вийшла сухуватою, її варять не більше 15-20 хвилин, смажать і того менше.

Дивіться онлайн відео урок «Страви з курячою печінкою, рецепти» на нашому сайті і радуйте свою сім’ю смачними і корисними стравами. Смачного!

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*