У наше століття нанотехнологій приготування кави стало справою звичним і буденним. Варто натиснути на апараті одну-дві кнопки — і напій готовий. Але от щоб приготувати справжню каву, з його багатим смаком і ароматом, знання і розуміння традицій та історії походження цього напою обов’язкові. Лише тільки тому успіх гарантований, хто знає, як правильно варити цей напій в турці. Щоб приготувати хороший кави, треба знати і вміти провести цей процес, при цьому спостерігаючи, як зі звичайного порошку виходить ароматний і чудовий напій. Якщо ви все ж вирішили приготувати каву в турці, то, звичайно ж, без цього нехитрого посудини вам не обійтися. Фахівці радять, щоб ви зупинили свій вибір на турці з міді. Недарма в Туреччині, де кава вшановується дуже і дуже давно, користувалися і користуються саме судинами з міді. Мідь швидко нагрівається, довше зберігає тепло, та й кава виходить в ньому набагато смачніше. Керамічні турки теж хороші, але вони дорогі і недовговічні. Глиняні турки переважно застосовують тільки для одного виду кави, так як через пористості глини смаки після довгого застосування змішуються.

Форма турки теж має значення. Посудину з широким горлом — не найкращий варіант. Бажано віддати перевагу з вузьким верхом, де і аромат, і смак зберігається краще. Великі турки теж не варто купувати. Найкращий варіант — одна-дві порції. Найкращий спосіб заварювання кави вважається, коли турку занурюють у гарячий пісок, і вона прогрівається з усіх боків. Кава виходить густим, з щільною і ароматною пінкою. Дуже велике значення при заварюванні смачного і ароматної кави має вода. Вона повинна бути свіжою, фільтрованої. Якщо приготувати каву з неякісної води, гарного результату не чекайте. Кавові зерна бажано купувати в спеціалізованих магазинах, притому в невеликих кількостях.

Більше інформації ви дізнаєтеся з відео уроку «Як правильно варити каву в турці», який знайдете на нашому сайті.

Категорія:

Кулінарія

Теги:

,

Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*